Известие

Collapse
No announcement yet.

Припалва за момент и гасне

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Припалва за момент и гасне

Вчера ми свърши бензина.Напълних една пет литрова тубичка и колата си запали без проблеми.Преместих я двайсетина метра и я изгасих,веднага след това се опитах да я запаля-отказа.Само припалва и гасне.Като дам на контакт не чувам помпата да сработва/предполагам,че като има налягане не би трябвало да върти/,но като изключа от стартер я чувам да сработва като за първоначално вдигане на налягането,обаче избръмчава два пъти .Проверих релето и бушона,на ред са.Налягане в рейката има.Та питането ми е ,дали тия пет литра дето ги налях не са малко и помпата не може да качи нужното налягане или регулатора прави бели някакви.Поздрави и весело посрещане на Новата година!
    Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT

Сипи повече и ще се оправят нещата,пет литра са крайно недостатъчни.
    Last edited by JoRiX; d.m.y г., 13:00.
    156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Първоначално публикувано от kendo Покажи съобщение
      Вчера ми свърши бензина.Напълних една пет литрова тубичка и колата си запали без проблеми.Преместих я двайсетина метра и я изгасих,веднага след това се опитах да я запаля-отказа.Само припалва и гасне.Като дам на контакт не чувам помпата да сработва/предполагам,че като има налягане не би трябвало да върти/,но като изключа от стартер я чувам да сработва като за първоначално вдигане на налягането,обаче избръмчава два пъти .Проверих релето и бушона,на ред са.Налягане в рейката има.Та питането ми е ,дали тия пет литра дето ги налях не са малко и помпата не може да качи нужното налягане или регулатора прави бели някакви.Поздрави и весело посрещане на Новата година!
      Колега като за начало сипи още малко бензин ако ли не свали и провери помпата ,тя се държи вътре с една гума и тя се разлага от бензина и времето и като свърши бензина всички боклуци от тази гума отиват в цетката на помпата ,на старата ми алфа имах този проблем като намалее бензина и неиска да работи защото засмуква боклуците от гумата
      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Аз го има мсъщия проблем като колегата кендо.
        И като запали и бензина е малко и работи неравномерно,не се изфорсира добре,инжектора чак ми светна вчера.
        Може да се запушил бензиновия филтър или някой инжектор.
        Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 05:00.
        ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
          Аз го има мсъщия проблем като колегата кендо.
          И като запали и бензина е малко и работи неравномерно,не се изхорсира добре,инжектора чак ми светна вчера.
          Може да се запушил бензиновия филтър или някой инжектор.
          А може и помпата да е предала богу дух. Сещам се даже и за скъсан бензинов маркуч на 8v. е често срещано. Най-лесно е да се закачи един манометър и ако не държи налягане да се търси проблема. Да не е погръмнала и да е извадила колектора или да го цепнала че и тогава схемата е същата.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
            А може и помпата да е предала богу дух. Сещам се даже и за скъсан бензинов маркуч на 8v. е често срещано. Най-лесно е да се закачи един манометър и ако не държи налягане да се търси проблема. Да не е погръмнала и да е извадила колектора или да го цепнала че и тогава схемата е същата.
            И аз мисля,че е колектора.
            155 1.7ts... 146 1.9jtd...155 Q4...156 1.9jtd Q4
            Powered by ...
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от alfatras Покажи съобщение
              И аз мисля,че е колектора.

тока дойде
              155 осем хиляди клапана 16 вериги
              0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                Колега ти като си чентосесантакуатро защо пишеш в ченточинкуантачинкуе раздела
                155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                  Колега ти като си чентосесантакуатро защо пишеш в ченточинкуантачинкуе раздела
                  Е се са верижни саби бе.
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

Честита Нова Година,колеги.Сипах още 10 кила бензин,извадих помпата,като нова е.Обаче проблема си остава.Припалва,изфорсирва се до към 4000 об. и гасне.Не ми остана много време днес да се занимавам,ама си мисля,че проблема ще излезе по-сериозен.Утре сутринта пак ще се борим.Че съм и у едно село,ни сервиз,ни майстор.

Comment

Честита Нова Година,колеги.Сипах още 10 кила бензин,извадих помпата,като нова е.Обаче проблема си остава.Припалва,изфорсирва се до към 4000 об. и гасне.Не ми остана много време днес да се занимавам,ама си мисля,че проблема ще излезе по-сериозен.Утре сутринта пак ще се борим.Че съм и у едно село,ни сервиз,ни майстор.
                      И при мен е същия филм.
                      Бях ги качвал и преди снимките ,ето това след като го поразмърдах и поразрових с една игла и станаха нещата за 1 месец и сега пак така неще.

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...postcount=6204

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                        И при мен е същия филм.
                        Бях ги качвал и преди снимките ,ето това след като го поразмърдах и поразрових с една игла и станаха нещата за 1 месец и сега пак така неще.

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...postcount=6204
                        Има логика,щото бензина дето го напълних беше от една куча бензиностанция в Бяла и кой знае какво са ми сипали.Да е работила 3-4 минути,колкото да се затлачи филтърчето.Малко да поотпусне времето,че е -8 навън и я подпуквам.

Comment

Има логика,щото бензина дето го напълних беше от една куча бензиностанция в Бяла и кой знае какво са ми сипали.Да е работила 3-4 минути,колкото да се затлачи филтърчето.Малко да поотпусне времето,че е -8 навън и я подпуквам.
                          Като остава без бензин явно засмуква цялата тиня на дъното,като почна да я правя пак ,ще си сменя и бензиновия филтър.

Comment

Ако има тиня в резервоара и на 2 седмици да сменяш филтър, пак ще е така. Майката му е сваляне, миене и сглобяване после. Не е лесно, ама ако е тинесто, няма друго решение. Освен ако имаш чист резервоар .

Даването на газ, води до пристрастяване!
                            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Извадих пак помпата и раздвижих клапанчето,но проблема си остана.Наново проверявах релета,бушони,вакумчета,всичко наред.И тъкмо се чудех дали да не й драсна клечката и да я вкарам у вечерните новини ме усени идеята да й откача буксата на ламбдата.Завъртях й ключа и ЗАПАЛИ ,кротна се на 1100об. все едно,че съм я изгасил преди малко.Включа ли буксата обаче гасне веднага.Като се прибера в Търново ще я водя на доктор да видим каква й е болежката.

Comment

Working...
                              X